РЕКЛАМНА БРОШУРА

Фотогалерии: 1 - пациенти, 2 - капиляроскопия

 

Начало  За нас  Лаборатория  Оборудване  Персонал  Публикации  Софтуер  Събития  Контакти

За първи път у нас - приложение на нов инструментален метод за диагностика и обективна оценка на тежестта на акне вулгарис !

Акнето е често срещано заболяване на косменомастния фоликул. То обикновено започва в пубертета, когато под влияние на мъжките полови хормони (андрогени) настъпва усилване на  продукцията на себум (мастен секрет) и на делението на епителните клетки в отвърстията на космените фоликули. В резултат на това отворите на космените фоликули започват да се запушват с мастен секрет и рогови клетки, което води до развитие на първоначално невидими лезии (микрокомедони), които по-късно преминават в клинично видими комедони.

 

 

Микрокомедоните и комедоните представляват подходяща микросреда за размножаване на бактерии, специално Propionibacterium acnes. Тези бактерии произвеждат провъзпалителни медиатори, свободни мастни киселини и ендогенни порфирини, които са отговорни за появата на възпалителни акнеични лезии (папули, пустули и нодулуси). Отделените порфирини са естествени флуорофори. Тяхното наличие може да се демонстрира чрез оранжевочервена флуоресценция в отвърстието на космените фоликули при оглеждане на кожата с подходяща ултравиолетова А светлина. Изследванията показват, че интензитетът на фоликуларната флуоресценция и нейната разпространеност по лицето са пропорционални на плътността на P. acnes. Редуцирането на броя на P. acnes след лечение е съпроводено с клинично подобрение и достоверно намаление в порфириновата концентрация. Така определянето на порфириновата флуоресценция е полезно за оценка на тежестта и разпространението на акнето.

 

 

           

 

 

Използваната специална камера позволява откриване на ранни, невидими с просто око  акнеични лезии и подобрява визуализирането на малки акнеични лезии. С нея обективно се проследява ефикасността на приложени антибактериални продукти за лечение на акне.

     

   Преди лечение                                                                   След 4-седмично лечение с Euderm

     

   Преди лечение                                                                   След 4-седмично лечение с Euderm

Записване за преглед и изследване: (032) 602 575 или 0889 716 477